Svatojakubská cesta z Plzně do Santiaga de Compostela

od 19 hodin

Kvapík U Antošů

Vstupné 100 Kč

Camino de Santiago (Svatojakubská cesta) vede ke hrobu svatého Jakuba do města Santiago de Compostela v severozápadním Španělsku. Jde o nejstarší a nejdelší poutní cestu v Evropě s více než tisíciletou historií. Po celá staletí po ní putovali tisíce poutníků až do 17. století, kdy zájem o tuto pouť polevil a napoleonské války zavinily konec poutních cest. Některé zdroje uvádí, že v době svého rozkvětu šlo Caminem až půl miliónu poutníků ročně. Koncem 19. století se na pouti objevili opět poutníci a velkého oživení doznává poutní cesta v těchto letech.

Poutník Miloslav Šašek prošel poutní cestu z Ledec u Plzně až do Santiaga de Compostela a na konec světa na mys Finisterre. Během několika měsíců prošel trasu přes 3300 kilometrů. Poznal řadu krásných míst, potkal se a hovořil s místními obyvateli i s poutníky. Prožil neuvěřitelné příběhy, náhody a nezapomenutelné okamžiky. I když většina byla příjemná přesto se dostal do situací, kdy mu šlo téměř o život. O svých zážitcích vám přijde vyprávět. Ukáže vám mnoho krásných fotografií i krátkých videosekvencí. Prožijete společně i svoji virtuální pouť do Santiaga de Compostela. Zcela jistě vás přednáška bude inspirovat a mnozí se rozhodnou jíti také. Věřte, stojí to za to, cesta do Santiaga je zážitek na celý život!

Leták ke stažení zde>>>