PETRA JANŮ s kapelou Amsterdam - Koncert Otevřených Srdcí 2018

zlevněné 390 Kč/senioři 65+, děti do 12 let,

zdarma ZTP/P

Vstupenky zakoupíte online zde>>>

nebo na následujících předprodejních místech:

Na letošní ročník Koncertu Otevřených Srdcí pozvání přijala známá česká zpěvačka, trojnásobná „Zlatá slavice“, Petra Janů.

Již od malička se věnovala zpěvu (zpívala ve sboru), v roce 1972 se zúčastnila náchodské talentové soutěže, kde získala 2. místo a všiml si ji klavírista Pavel Větrovec. Ten ji také doporučil do divadla Semafor, kde posléze několik let působila, např. ve hrách Zuzana v lázni nebo Kytice.

Od roku 1977 zpívala se skupinou Pro-rock, se kterou vydala své první album Motorest. V roce 1978 skončila ve Zlatém slavíku na druhém místě. V roce 1980 vydala album Exploduj! a Petra Janů se stala ojedinělou rockerkou na naší hudební scéně. V tomtéž roce natočila s plzeňskou skupinou Bumerang film Koncert. Až do jejího čtvrtého alba jí psal Ota Petřina téměř všechny písničky, někdy i texty.

V 80. letech spolupracovala s Ondřejem Soukupem a Petrem Jandou a v té době vznikla velmi úspěšná alba Jedeme dál a S láskou.... Petra Janů po desce Jedeme dál volně přešla z rockové hudby do vod pop-music. V roce 1987 se poprvé stala „Zlatou slavicí“.

V 90. letech se objevila v několika muzikálech a začátkem nového tisíciletí se opět vrací ke spolupráci s Petrem Jandou a Otou Petřinou a vydávají album Jedeme dál II.

V roce 2009 vydává studiové album Kouzlo s popovými nahrávkami převážně zahraničního původu. Na albu se objevují také dvě znovu natočené a aranžované skladby "Už mi nevolej" a "Nelituj", které doposud na žádném Petřiném sólovém albu nevyšly. V roce 2012 vydává Supraphon 3CD kompilaci Má pouť - Zlatá kolekce, která obsahuje 60 nahrávek, přičemž přibližně 20 z nich do této doby buďto nevyšlo vůbec anebo nebyly k dispozici na CD.

Plakát ke stažení zde>>>