Mozartovo Requiem

od 17 hodin

Kostel sv. Petra a Pavla v Jirnech

vstupné 200 Kč

Vstupenky v předprodeji zakoupíte online zde>>>

nebo na těchto předprodejních místech:

Jirny - Kvapík U Antošů | Jirny - prodejna potravin | Horoušánky - Čerpací stanice Petr | Úvaly - Cukrárna Pod Kaštany | Horní Počernice - OK Cukrárna | Klánovice - Restaurace Babiččina Beseda

Jen těžko by se ve světovém hudebním repertoáru hledala skladba opředena větší dávkou tajemství, než je Mozartovo Requiem. Tato hudba je  známá z Formanova filmu Amadeus, který dokonale podbarvuje. Requiem je, stejně jako ostatní Mozartova hudba, naprosto výjimečným duchovním dědictvím nepodléhající času. Mozart se celý život zabýval hlubokými úvahami o životě a smrti a neváhal se cele odevzdat do rukou Božích.

Vznik skladby Requiem je zahalen velkým tajemstvím. Mozart obdržel objednávku na složení skladby od bohatého hraběte k uctění památky jeho zesnulé ženy. V průběhu skládání však zemřel a celou skladbu dokončil jeho žák. Splnila se tak skladatelova předtucha, že psal Requiem sám pro sebe. V dopisech svému otci se Mozart vyjadřuje, že teprve smrt považuje za klíč ke skutečnému štěstí.

Buďme přesto šťastní již za života tady a teď. Na koncert Vás srdečně zvou Dr. Vojtěch Eliáš a Helena Zelenková.

Leták ke stažení zde>>>