KONCERT - Jirenské Srdcebraní 2018

zlevněné 300 Kč/senioři (65+), děti do 12 let

zdarma ZTP/P

Vstupenky zakoupíte on-line zde>>>

a na tradičních předprodejních místech:

Jirny - Hostinec U Antošů | Jirny - Obecní úřad | Jirny - prodejny potravin | Nové Jirny - Veteran car club | Šestajovice -
Řeznictví Marešovi | Horoušany - Čerpací stanice Petr | Úvaly - Cukrárna Pod Kaštany | Nehvizdy - Obecní úřad | Zeleneč
- Obecní úřad | Horní Počernice - OK Cukrárna | Klánovice - Cukrárna Bazar | Klánovice - Restaurace Babiččina Beseda

Jaroslav Svěcený

Rodák z Hradce Králové je jedním z nejvýznamnějších současných českých houslistů a výraznou osobností české hudební scény. Jeho sólistická dráha začala již v době studií na Pražské konzervatoři a Akademii múzických umění, kde studoval u prof. Františka Pospíšila a prof. Václava Snítila. Své vzdělání dovršil mistrovskými kurzy u slavných světových virtuosů Nathana Milsteina a Gidona Kremera. Jaroslav Svěcený je proslulý popularizátor houslové hry, zejména jeho televizní, rozhlasové a koncertní projekty přitahují publikum všech věkových skupin. Početná koncertní turné a festivalová vystoupení Jaroslava Svěceného obsáhla USA, Kanadu, Mexiko, Brazílii, Chile, Rusko, celou Evropu, Turecko, Izrael, Egypt, Alžír, Lybii, Maroko, Libanon, Jordánsko, Sýrii, Spojené arabské emiráty, Saudskou Arábii, Indii, Pákistán, Indonésii, Thajsko, Filipíny atd. Jaroslav Svěcený doposud natočil 44 CD s díly světových a českých autorů, za které obdržel mnoho zlatých či platinových desek. Jako první český houslista nahrál kompaktní disk pro SONY CLASSICAL. V roce 1996 mu byla udělena prestižní cena Masarykovy akademie umění za tvůrčí uměleckou činnost a od té doby získal celou řadu dalších ocenění, např. v r.2010 na Pražském hradě, kde z rukou hlavy státu převzal Zlatou plaketu prezidenta republiky či v únoru 2016 v Chile na mezinárodním hudebním festivalu ve Frutillaru.

Ladislav Horák

je absolventem Pražské konzervatoře a Západočeské university v Plzni u prof. Jaroslava Vlacha. Během studií se stal vítězem národní soutěže v Hořovicích (1990) a laureátem mezinárodních soutěží v Andoře, Itálii a Španělsku (1987-1990). Koncertuje jako sólista, komorní hráč a za doprovodu orchestrů (Symfonický orchestr Hlavního města Prahy - FOK, Moravská filharmonie Olomouc, Severočeská filharmonie Teplice, Pražská komorní filharmonie, Sukův komorní orchestr, Westmont Philharmonia Accordion Orchestra, Fisorchestra Marchigiana). Pravidelně vystupuje na prestižních festivalech v Severní Americe, Asii i po celé Evropě. Je propagátorem a prvním interpretem skladeb soudobých českých a zahraničních autorů, které pravidelně nahrává pro česká i mezinárodní média (Český rozhlas, Klassikradio-D, Classical WQED-USA) a vydává ve svém nakladatelství Edition Rondo Prague.

Plakát ke stažení zde>>>

Partneři koncertu