Pavel Šporcl - GIPSY FIRE - Koncert Otevřených Srdcí 2016

25.02.2016 19:00

Událost roku! Nemožné se stalo skutečností a ve čtvrtek 25. 2. 2016 od 19 hodin se v Kulturním domě v Jirnech uskutečnil jedinečný koncert Pavla Šporcla s cikánskou cimbálovou kapelou Gipsy Way Ensemble s názvem GIPSY FIRE.

Tato mistrovská kombinace navazuje na stejnojmennou desku, kterou v roce 2014 vydalo hudební vydavatelství Supraphon. Je pokračováním velmi zdařilého prvního programu Pavla Šporcla s cikánskou tématikou Gipsy Way.

Spojuje velké mistrovství s temperamentem a cikánskou vroucí krví.  Na rozdíl od prvotiny Gipsy Way, nový projekt výrazněji sází na nevšední technickou vybavenost a osobitost primáše Pavla Šporcla. Ten se v programu představuje také jako autor hudby, mj. i titulní skladby Gipsy Fire.

Houslový koncert Pavla Šporcla byl bezesporu jedna z největších událostí v Jirnech i v regionu. Plně zaplněným sálem kulturního domu se nesla slavnostní atmosféra a vystoupení bylo plné emocí.

Plakát ke stažení zde>>>

Koncert otevřených srdcí
Večerní vystoupení bylo velmi emotivní. Celým kulturním domem se nesla slavnostní atmosféra. Sál byl naplněn do posledního místečka. Přišli mladí, staří, děti i dospělí…. Koncert propojil všechny napříč generacemi. Pavel Šporcl je určitě hvězdou první velikosti, a přesto se jeví jako člověk velmi skromný a pokorný. ...

Celý článek si můžete přečíst ve třetím čísle Jirenského zpravodaje na straně 4.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem sponzorům Koncertu Otevrřených Srdcí 2016 za sponzorské dary, bez kterých by se tato akce - Pavel Šporcl - GIPSY FIRE - nemohla uskutečnit. Jsme vděčni za vaše partnerství a za pomoc, kterou jste projevili nejenom nám, ale vlastně celé jirenské obci.

Děkujeme zejména těmto institucím a firmám:

Obec Jirny - zastupitelstvu

ZŠ Jirny – vedení školy a učitelskému sboru

Jirenské spolky v čele s obcí Baráčníků „Podlesí Jirny“

Zemědělské a Obchodní společnosti Šestajovice-Jirny a.s.

APD Jirny, s.r.o. - údržba veřejné zeleně a pneuservis

Červenka Michal – autodoprava a zemní práce

Dekstone – dodavatel výrobků z přírodního kamene

Petr – čerpací stanice Horoušany

Pragomedika Plus – zdravotní převoz a asistence

František Hausdorf – kamenosochařství

Petr Popelka - cateringová firma

Dále bychom chtěli poděkovat prodejním místům vstupenek, jsou to majitelé i prodejci: Jirny a Nové Jirny - Samoobsluha Haken, Hostinec U Antošů – zejména paní Anně Křenové, Horní Počernice - OK cukrárna, Klánovice - Restaurace Babiččina Beseda, Nehvizdy - Restaurace u Drástů, Šestajovice - Řeznictví Marešovi, Úvaly - Cukrárna Pod Kaštany, Zeleneč - obecní úřad.
Náš dík také patří i všem lidem zde nevyjmenovaným, od zaměstnanců různých úřadů a organizací, kteří pomáhali s umístěním reklamy a plakátů na koncert až po všechny sympatizanty, kteří této akce drželi palce a přáli jí úspěch, protože je to úspěch pospolitosti, sousedství, vzájemnosti, lidskosti, tedy hodnot, které jsou idejemi sdružení a v dnešní době o to více potřeba.
Všichni tito lidé, instituce a firmy dělali více, než museli a tak se svým způsobem zasadili o to, že se koncert v našem regionu uskutečnil.

Za Sdružení otevřených srdcí

Martin Zuran