Den otevřených dveří - HOSPIC - podruhé, tentokrát pohledem Heleny Zelenkové

17.11.2013 21:00

Vážení příznivci našeho sdružení,

Ráda bych se s Vámi podělila o své dojmy z návštěvy v hospicu v Malejovicích.

V sobotu 16.11. jsme  přijali pozvání v rámci dne otevřených dveří do dětského hospice v Malejovicích u Uhlířských Janovic. Navázali jsme zde přátelský kontakt s manželi Královcovými, kteří jsou zakladateli sdružení Klíček, organizace provozující toto zařízení, a kteří jsou mimo jiné v přímém kontaktu s nemocnicí v Praze Motole, oddělením dětské onkologie.  V Praze je nabízena následná péče dětem s nevyléčitelnou nemocí, pro něž lékaři nemohou již nic udělat. Zároveň ve svém úžasném domě v Malejovicích, který je zrekonstruovanou starou školou, nabízejí pobyt rodičům s nemocnými dětmi, kteří si zde přicházejí odpočinout od namáhavé a vysilující každodenní péče, na kterou nestačí psychicky ani fyzicky.

(více fotografií zde)

Je to naprosto obdivuhodné, že právě v dnešní uspěchané době se najdou lidé, kteří svým příkladným způsobem života pomáhají najít jeho smysl i ostatním.

Vážení přátelé, doufáme, že se nám podaří zajistit se zakladateli tohoto zařízení besedu, která nás všechny bude inspirovat a obohatí náš pohled na život. Rádi Vás budeme na našich stránkách informovat.

Při psaní těchto řádek mě napadá ono biblické „podle činů poznáte je…“ A tím jsou manželé Královcovi hodni následování. Děkujeme.

Helena Zelenková