Arnošt Vašíček - Tajemství a záhady naší planety

20.02.2015 18:00

V pátek 20. února 2015 se uskutečnila přednáška známého spisovatele a televizního scénáristy Arnošta Vašíčka v klánovické Nové Besedě. Rádi bychom se s Vámi podělili o některé ideje a zejména o  rozhovor  s jejím autorem, ve který přednáška po skončení vyústila.

Dovolte nám, abychom všem, kteří přišli na tuto akci, poděkovali. A zejména školákům, kterým jsme nabídli vstupné zdarma. I když v prvotní verzi, která se bohužel z důvodu nezájmu nenaplnila, bylo uspořádat samostatné přednášky pro jednotlivé školy od Jiren až po Zeleneč. Vždyť kdo z nás dokáže tak zasvěceně promluvit o jiných kulturách, zvycích, rituálech, nerozluštěných záhadách a navíc uceleně propojit skrytá fakta české i světové historie a to vše bez leckdy nudných učebnic a teorií.

A o tom, že má tento Ostravák skutečně velký záběr, jsme se mohli přesvědčit osobně. Takže nyní již jen takové malé doznění a to slibovaný rozhovor >>>.

Arnošt Vašíček je český spisovatel, záhadolog a scénárista.  Při svých výpravách za neodhalenými záhadami navštívil již více než 80 zemí na pěti kontinentech a také četné ostrovy v Tichomoří a v Indickém oceánu. Předmětem jeho zájmu byly a jsou především nerozluštěné archeologické nálezy, nevysvětlitelné úkazy a tajemné jevy, utajované rituály a legendy.

Svou tvorbu soustředí spisovatel také v Česku, kde se odehrává děj několika jeho knih (např. Strážce duší). Sám se také snaží rozluštit Ďáblovu bibli ve svém díle s názvem Tajemství Ďáblovy bible. Pro Českou televizi napsal dva známé seriály s názvem Planeta Záhad a Setkání a tajemnem. Dílo Strážce duší, které bylo původní knižní dílo, bylo také zfilmováno do podoby televizního seriálu.